Back to All Events

Buitenbeenpop


  • Festival Buitenbeenpop Zegeplein 3970 Leopoldsburg België (map)

Buitenbeenpop is een openluchtfestival aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking in de meest ruime betekenis van het woord. Elke persoon met een beperking is van harte welkom! Muziek beluisteren, muziek maken, muziek bekijken en bewegen op muziek, het maakt altijd emoties los. Dit festival is dan ook een verruiming van hun muziekbeleving. Er wordt een specifieke festivalsfeer gecreëerd rekening houdend met speciale ondersteuningsbehoeften van de personen met een beperking zoals: aangepast sanitair, berijdbare stroken voor de rolstoelgebruikers, mogelijkheden tot verzorging, mogelijkheden om te rusten, enz.

 Hoofdbedoeling van de organisatie is:

  • een aantrekkelijke affiche aanbieden waarvoor de festivalgangers relatief weinig moeten betalen.
  • alle noodzakelijke aanpassingen realiseren zodat de personen met een beperking deze dag zo zelfstandig mogelijk kunnen beleven.
  • een begrip worden in Vlaanderen.

Natuurlijk is iedereen welkom op dit festival, want de inclusiegedachte om andersvaliden en validen samen te brengen, vormt een doel op zich. Wel zullen de personen met een beperking steeds centraal staan en op de eerste plaats komen.

Prijs: 45€

Earlier Event: June 1
Sinksenfoor 2014
Later Event: March 5
Etentje van de vrijwilligers