Back to All Events

Rock for Specials - 2 dagen


  • Festivalweide Rock for Specials Doornezeledries 9940 Evergem België (map)

Rock voor Specials ontstond 18 jaar geleden vanuit een reële behoefte. Ook personen met een verstandelijke beperking blijken immers oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek. Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een 'gewoon' festival nog te groot. Tickets voor dit openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.

Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden. Ieder jaar slagen we er in om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk. Alle Belgische topgroepen (onder andere dEUS, Arno, K's Choice, Channel Zero, Zita Swoon, Novastar, Hooverphonic, The Black Box Revelation, Admiral Freebee, Gorki, ...) stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren.

In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn. Met zijn ruim 3000 bezoekers per dag bewijzen we echter dat er nog steeds nood aan is.

Prijs: 120€

2010 rvs 013.jpg
DSC03453.JPG
Earlier Event: May 10
Opendeurdag Zorgboerderij Meander
Later Event: June 26
De Melando's